Contactgegevens

Kanaalweg 3a
8356VS Blokzijl
T: (0527) 29 12 98
info@denekkerenelzinga.nl
Facebook

verticuteermachine te huur

26 maart 2019 17:00 Vanaf heden hebben wij een verticuteermachine te huur.

Om uw gazon weer in topvorm te krijgen is verzorging hiervan zeer belangrijk. De ondergrond is dan ook iets om eens naar te kijken. Dood gras of veel mos in het gazon kan voorkomen worden door te gaan verticuteren. Hiermee wordt mos en vilt weggehaald en heeft de graswordtel weer genoeg ruimte om water en zuurstof te krijgen en daardoor dus sterker te worden en weelderig te groeien.

Wij hebben deze machine in ons assortiment die dit voor u kan doen en vanaf nu is deze gewoon bij ons te huur. Een niet alledaagse machine dus waarom zal u er zelf een aanschaffen. Voor € 40,= per dag kunt u deze machine gebruiken en brengt u uw gazon weer in topvorm.

Het voorjaar is daar natuurlijk uitermate geschikt voor, zo heeft u in de zomer een mooi vol gazon.

Na verloop van tijd hoopt plantaardig materiaal van resten gemaaid gras, afgestorven grassprieten, mos, onkruid en bladeren zich op tussen de grassprieten en vormt een viltlaag. Deze moet bij voorkeur jaarlijks verwijderd worden. De viltlaag neemt plaats in en beperkt de toevoer van water, zuurstof, zonlicht en voedingsstoffen bij de bodem en graswortels. Als gevolg groeit het gras minder goed en wordt het zwak.

Wanneer is nu het beste moment om te verticuteren? Of je het nu vroeg of laat op het jaar doet, verticuteren gaat het best bij droog weer en wanneer de grond droog is. Dan blijft het losgeharkte materiaal niet kleven in de machine en wordt het beter opgevangen in de zak. Bij een temperatuur van 10°C begint het gras te groeien. Het is aangeraden om te verticuteren wanneer het gras (en onkruid) nog niet snel groeit. Wanneer het in de eerstvolgende dagen na het verticuteren droog is, kun je beter het gazon bewateren. Wie in het najaar verticuteert, haalt het om het mos en ander groenafval dat in de zomer gegroeid en afgestorven is weg. Je kunt ook in het voorjaar doen om dood plantaardig afval van de herfst en winter (bladeren, onkruid, grasafval, enz.) uit het gazon te verwijderen. Zo is het gras klaar om te bemesten en eventuele beschadigingen te herstellen.

Hoe ga je te werk met verticuteren? Voor je begint maai je eerst het gras kort op een lage maaihoogte. Zo voorkom je dat je gezonde grasplantjes mee verwijdert. Stel de werkdiepte van de verticuteeras juist in, zodat de messen de grond net niet raken. Het is de bedoeling om de viltlaag te verwijderen zonder de ondergrond te beschadigen.

Verticuteren doe je het best in twee richtingen. Een keer verticaal en in een tweede beurt horizontaal (haaks op de eerste richting). Op die manier haal je meer vilt uit het gazon dan wanneer je in één richting werkt. Denk er aan om regelmatig de opvangbak leeg te maken. Het groenafval kan nadien gemakkelijk onder je compost mengen of naar het recyclagepark brengen.